“Korv på burk”.

 

Köttinnehåll

82%

förpackning

Glasburk 90 g

kryddning

Vitpeppar
Kryddpeppar
Mörk rom
Lönnsirap
Muskotblomma

 

Brewurst

SM-Guld i Mathantverks-SM 2021.
Inspirerad efter praktik på Herrmannsdorfer Landwerkstätten i Glonn utanför München funderade jag kring de tyska bredbara korvarna Teewurst och Mettwurst. Kunde man inte göra en liknande variant med “svensk smak”?

Sagt och gjort så tog jag fram en bredbar korv som smakar lite som Prickig Korv, förpackade den i glasburk och kallade den för Brewurst. Plötsligt så vann jag ett SM-guld till!

En perfekt produkt att göra en trevlig appetizer på. Du behöver detta förutom “Korv på burk”:
- Bröd . Jag gillar att använda ett kryddat, tunt hårdbröd.
- Färskost med smak. Förslagsvis pepparrot.
- Något picklat. Cornichoner, rödlök.
- Rostad lök. Gärna egenfriterade Schalottenlöksringar.

Jag gör så här:
1. Bred på Brewurst.
2. Bred på färskost.
3. Skiva cornichoner och lägg på några skivor.
4. Toppa med friterade Schalottenlöksringar.

Till detta tar vi fram en butelj med bubbel - SKÅL!