“Rejält nörderi och mer smak”.

 

Köttinnehåll

78% Högrev
20% Alspånsrökt fläsksida

diameter/Vikt

13 cm/125 g

kryddning

Salt
Svartpeppar
Lökpulver

 

Bacon Blumenthal

Döpt efter den metod som Chef Heston Blumenthal använder sig av för att tillverka burgare. Heston Blumenthal är en brittisk kock och restauratör som är känd för sin innovativa matlagningsstil och sin användning av vetenskapliga principer i matlagningen.

Blumenthals matlagning har en kännetecknande stil som innefattar att han använder sig av vetenskapliga principer för att skapa nya smakkombinationer och texturer. Han är känd för att använda molekylär gastronomi-tekniker, såsom att använda flytande kväve för att frysa maten eller att använda sous-vide-tekniken för att tillaga maten.

Blumenthal-burgare tillverkas som så att det malda köttet som kommer ur kvarnen läggs i en lång “limpa”. Sedan ögonmåttar och handskär man bitar som sedan vänds upp och pressas till burgare. Man får fibrerna i tuggriktningen. Vad som händer är att varje liten mald köttsträng får en bindning i sig, men mellan dessa strängar är det nästan ingen bindning alls. Så det blir både en lättuggad burgare, men som också har visst motstånd - rejält nördigt!

Kolla på Youtube när Heston gör sina burgare: Heston Burgers